Vi söker

I Göteborg söker vi brandingenjörer som vill leda vägen framåt

På Briab drivs vi av att leda utvecklingen av vår bransch framåt. Vi tror att du med din kompetens som brandingenjör kan och vill vara med och göra någonting som aldrig tidigare gjorts inom brand och säkerhet.

Om tjänsten

Briab växer för fullt och det vill vi fortsätta med och nu behöver vi fler engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. I Göteborg finns en unik möjlighet att vara med och utveckla vår verksamhet i Västsverige. Genom att erbjuda utvecklande arbetsuppgifter och sunda, flexibla arbetstider vill Briab vara en arbetsplats utöver det vanliga.

Vi söker utbildade brandingenjörer som vill dela och drivas av vår mission och ta möjligheten att utvecklas inom brand och riskhantering.

Arbetsuppgifter

Som Brandingenjör sitter du på Briabs kontor i en anrik byggnad på Norra Hamngatan i centrala Göteborg. Lokalerna delar vi med ett arkitektföretag och du blir därför snabbt delaktig i en spännande gemenskap. Du ansvarar för och är delaktig i ett antal projekt där du hittar de bästa lösningarna för kundens behov. Detta ställer krav på din förmåga att förstå projektets utmaningar så att osäkerhet kan vändas till möjlighet.

Projekten kan variera från förvaltningsbaserat brandskydd till rena nybyggnationer och beröra brandskydd och risker i byggnader 78 våningar upp eller 90 meter ner.

Vi tror att specialisering är utgångspunkten för att bli bäst. Utifrån dina intressen och din kompetens finns möjligheten att utvecklas och specialisera dig inom analytisk dimensionering, ventilationstekniskt brandskydd eller andra områden inom riskhantering.

Tillsammans med kollegorna i Göteborg kommer du också vara delaktig i att driva och påverka kontorets utveckling och marknadsbearbetning.

BRIAB

Briab är ett expansivt och nytänkande företag där vi lyssnar på dina idéer. Det är avslappnat men samtidigt med stor professionalism och kundfokus. Vi är nytänkande och engagerade och har en gemensam vision och målbild. På jobbapåbriab.se kan du ta del av vad vi står för och hur vi tänker om det mesta som berör jobbet på Briab.

Vårt kontor i Göteborg har funnits sedan ett par år och är nu väl etablerat på marknaden och vi arbetar intensivt för att rekrytera rätt personer för att ta tillvara på alla möjligheter vi står inför. Inom företaget finns över 100 duktiga specialister över hela Sverige att utvecklas tillsammans med. Vår uttalade ambition är att vi inom kort ska leda brandskyddsmarknaden i Göteborg.

Vi söker dig

Vi söker dig som har arbetat några år inom branschen och vill bidra med din kreativitet och kompetens inom brandskydd och riskhantering. Du är både pålitlig och engagerad i ditt arbete. Du hör av dig till kunderna och håller det du lovar och lite till. Du har både en skarp hjärna och ett varmt hjärta vilket innebär att du både fokuserar på att slutföra projekten på bästa sätt, men också förstår att man som konsult jobbar med människor i första hand och uppdrag sedan. Vidare är du konstruktiv och modig, du förstår när bästa alternativet är att lyssna och omvärdera och när du bör stå upp för din åsikt. 

Briab arbetar aktivt med sin mångfaldsplan där målet är att arbetsgruppen ska spegla samhället 2020. Vi ser därför gärna sökanden med alla typer av bakgrunder.

Vi ser också att du har:

 • En brandingenjörsutbildning samt några års arbetslivserfarenhet. Har du en annan ingenjörsutbildning men gillar och kan drivas av Briabs mission är du välkommen med en ansökan och motivering för hur du skulle kunna bidra till brand och risk.
 • Ett stort intresse för projektering och förvaltning av olika typer av fastigheter.
 • En stor förmåga att sätta dig in i våra kunders vardag och problemställningar för att på så sätt kunna optimera lösningarna
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då språket används i dialoger och rapportskrivande
 • Arbetslivserfarenhet, och då gärna erfarenhet av service och kundkontakt
 • Tagit del av Briabs Core Candidate Commitment och känner att du ställer upp på den.

Det är meriterande om du:

 • Innehar en civilingenjörsutbildning i Riskhantering
 • Har erfarenhet från byggnadsbranschen eller industri
 • Har kunskaper i CAD

Kontakt: Ladda upp din ansökan på jobbapåbriab.se och har du frågor, maila till Oskar Ekberg som är ansvarig för Göteborgskontoret oskar.ekberg@briab.se
Läs mer om hur det är att arbeta på Briab här på jobbapåbriab.se.
Vill du vara med och bana nya vägar? Sök tjänsten nu!

 • CV, personligt brev med mera
  Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB.
  Briab gruppbild.