Vi söker

Beräkningsingenjör Rörströmning

Vi är ett företag som har sin grund inom brandprojektering men som tänker annorlunda, är framåtsträvande, innovativt och utmanar branschen. Brandskyddet är en viktig del av en VVS-installation och vi på Briab förbättrar hela projekteringen när vi är med redan från början och kan ta ett helhetsgrepp på arbetet. Vi arbetar med marknadens mest spännande uppdrag och nu söker vi dig som vill vara med att leda vår fortsatta framgångsresa på Briab. På briab.se och jobbapåbriab.se kan du läsa mer om oss.

”Vi har en spännande men också utmanande resa framför oss där vi nu har möjlighet att vara med att påverka branschens utveckling genom att Leda – inte följa.” – Fredrik Hiort, VD

Ditt uppdrag på Briab

Vi söker en beräkningsingenjör till vårt affärsområde Installation som är ett av våra sex affärsområden. Du kommer att ingå i ett team där det idag redan finns mycket kompetens men nu stärker vi teamet och utökar. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta 1D beräkningar av rörsystem (luft och rökgaser) och att säkerställa de krav som lagstiftning/BBR ställer. Vi arbetar främst inom byggsektorn och räknar på brand och ventilationssystem. Du kommer att få stötta och arbeta nära våra VVS-projektörer ute i projekten.

Vi jobbar med branschens roligaste och mest spännande projekt och du kommer att få bidra med din kompetens samtidigt som du kommer att få utvecklas och varje dag lära dig något nytt. Hos oss får du möjlighet att vara med ute på plats och jobba nära våra kunder i pågående projekt. Vårt affärsområde är unikt då vi kan projektera ventilation- och rörsystem på ett sätt som inte bara tar hänsyn till energiprestanda, buller och inomhusklimat. Vi besitter bland Sveriges vassaste ventilationsbrandskyddskunskaper och att kombinera dessa kunskaper med ett helhetsansvar för projekteringen skapar stora besparingsmöjligheter.

Erfarenhet, utbildning och personliga egenskaper

Vi söker dig som antingen är nyutexaminerad och har en utbildning inom fysik, maskinteknik, brand och risk, strömningsmekanik, energiteknik eller motsvarande relevant inriktning. Alternativt ser vi att du har motsvarande arbetserfarenhet som till exempel VVS-projektör, brandingenjör, beräkningsingenjör, byggnadsingenjör eller liknande. Om du har annan motsvarande bakgrund är det också intressant för oss. Det viktigaste är att du brinner för ventilation och brand.

Det är ett plus, men inte ett krav, om du tidigare erfarenhet av modellering 1D eller 3D (CFD) inom t.ex tillverkande industri/produktutveckling, ventilation, fordonsindustrin etc. Som person är du noggrann och gillar att arbeta med kluriga uppgifter. Vidare är det viktigt att du besitter god datorvana och kunskaper i hela Officepaketet samt en välutvecklad förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Vad kan Briab erbjuda dig

Hos oss erbjuds du en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över. Vi har vårt huvudkontor beläget på Södermalm, nära Medborgarplatsen och Södra station. Vi har högt i tak och erbjuder ett arbete där frihet under ansvar gäller. Våra anställda är vår viktigaste tillgång och förutom en härlig arbetsmiljö och trevliga kollegor erbjuder vi vidareutbildning, goda anställningsvillkor och pensionsförmåner samt friskvårdsbidrag på maxbelopp.

Kontakt och information

Skicka din ansökan redan idag då urvalsprocessen sker löpande. Vid frågor kring tjänsten kontakta Rekryteringsansvarig Ulrika Eklund tel 070-294 37 55 eller ulrika.eklund@briab.se.
jobbapåbriab.se kan du bekanta dig med det mesta om oss och hur vi tänker och jobbar.

Varmt välkommen med din ansökan!

  • CV, personligt brev med mera
    Dra filer hit eller
    Max filstorlek: 50 MB.