Vi söker

Business Controller till Briab

Vi är en bra bit över 100 av Sveriges bästa brand- och riskkonsulter och vi kommer bli fler. Då vi och vår kultur är det viktigaste vi har i både vardag och i vår vision om framtiden, behöver vi nu en driven och självgående kollega till ekonomiavdelningen som kan ta ansvaret att hjälpa oss ta tillvara på det vi kan och det vi vill. Och utveckla det.

Om rollen

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra och utvecklas i rollen som Business Controller hos oss på Briab. Du kommer att tillhöra vår ekonomiavdelning som idag består av ett team om tre personer. Rollen är omväxlande och du kommer att ha en viktig roll som en länk mellan ekonomi och verksamheten. Här får du möjligheten att arbeta affärsnära och ha flera kontaktytor där du får nyttja din kommunikativa förmåga. Du kommer att få en central roll i den strategiska och finansiella utvecklingen av Briab och du rapporterar till CFO.

Som Business Controller på Briab ingår det övergripande ansvaret för rapportering och ekonomisk uppföljning av vår verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att sköta rapporteringen, ta fram relevanta nyckeltal för analys, implementera och följa upp affärsprocesser, samt förbättra rutiner och processer för de ekonomiska flödena internt. Du kommer att ansvara för budget- och prognosprocessen och företagets lönsamhetsuppföljning.

Vem är du?

Vi söker en duktig och flexibel controller som är både affärsinriktad, engagerad och kommunikativ. Du gillar att arbeta både brett och sifferfokuserat och trivs att arbeta med variationen av eget arbete och samarbete i team. Du är bra på att prioritera och gillar att tänka nytt och vara i en föränderlig miljö. För rätt person finns det stor utvecklingspotential på Briab i takt med att vi hela tiden växer och blir fler.

Vi ser också att du har:

• En akademisk examen inom ekonomi
• Minst fem års arbetslivserfarenhet inom ekonomi varav några år som controller eller som redovisningsekonom med inslag av controlling
• Erfarenhet av redovisning, budgetarbete, nyckeltalsuppföljning
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel

Det är meriterande om du:

• Har erfarenhet från konsultbranschen och/eller företag i stark tillväxt
• Systemkunskap i Qlik eller andra BI-verktyg

Kontakt: Ladda upp din ansökan på jobbapåbriab.se och har du frågor, kontakta rekryteringsansvarig Ulrika Eklund på ulrika.eklund@briab.se eller 070-294 37 55.
Läs gärna mer om hur det är att arbeta på Briab här på jobbapåbriab.se.

Sök tjänsten nu – vi väntar på just din ansökan!

  • CV, personligt brev med mera
    Dra filer hit eller
    Max filstorlek: 50 MB.