Kundkontakt

Det är kul med relationer

Kundnytta sträcker sig långt bortom att leverera tekniska kunskaper och lösningar. Att lyssna, vilja förstå, förekomma och vara tillgänglig är minst lika viktigt.

Vår verksamhet bygger på relationer. Att utveckla relationer mellan kollegor, kunder och samarbetspartners genom att vara aktiv med att kommunicera och föra dialogen framåt i alla skeden är avgörande för oss. Alla konsulter har ett tydligt ansvar att bygga nya och bibehålla befintliga relationer och har därför kontakt med våra kunder och samarbetspartners.

Johan Jarding

Kundintervju med Johan Jarding

Så här tycker Johan Jarding på SKB om att jobba med oss på Briab!

Hej Johan! Tack för att vi får ställa några frågor om oss och vårt samarbete. Det ska bli spännande! Först, hur länge har du jobbat med oss på Briab och vad gör vi för dig och SKB?

Jag har jobbat med kollegorna på Briab sedan 2004 och bara det säger väl något, tycker jag. I min roll som nybyggnadschef på Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) fungerar Briab som våra brandsakkunniga inom både nybyggnation och renovering och tillbyggnad.

Kan du sammanfatta vad du tycker om att jobba med gänget på Briab i tre ”ord”?

Det första jag tänker på är kompetenta och kunniga, vilket kan tyckas vara en självklarhet, men det är ju själva grunden för min trygghet som ytterst ansvarig i dessa frågor. Dom kan verkligen sitt jobb och det kan jag lita på.

Efter det vill jag säga att dom alltid är pålästa och förberedda, vilket gör arbetet effektivt och intressant. Ingen onödigt tidsspillan gör att vi får saker gjorda och ofta t o m lite mer. Slutligen kommer orden snabba och pålitliga upp, dvs det är raka puckar, man levererar det man lovar och ligger före. Jag behöver inte jaga eller undra hur det går, utan lägger precis den energi jag behöver på den delen av mitt jobb och ansvar.

Om du skulle rekommendera en kollega att anlita Briab – utan använda orden ovan – vilka skulle det vara?

Hm… det var ju en vändning, men jag fattar hur du tänker. Jo, jag skulle nog säga så att Briab är ett tryggt val, att ni är självgående och initiativrika. Och mycket av det kommer från att ni har grepp på mina utmaningar, förväntningar och verkar förstå min arbetsvardag.

Så en sista fråga, hur bedömer du att man ska vara som person för att trivas att jobba på Briab?

Oj då, det var lite svårt, för jag tycker att ni är väldigt olika. Alltifrån lite professorstyper till väldigt utåtriktade och sociala. Men kanske att vara flexibel och ha bollkänsla. Vara väldigt kundorienterad naturligtvis. Och slutligen att vara leveranssäker, att vilja föra uppdrag och projekt i mål. Att vara en bra blandning av sakkunnig och ”doer”.

Då får vi tacka för dina tankar och att du tog dig tid för våra frågor! Och vi hoppas på och skall jobba för många fler år med gott samarbete!

Johan Jarding.

Johan Jarding, nybyggnadschef på Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB).